Hjärnhinneinflammation

Här postar du viktiga meddelanden som angår medlemmar.
Frida Skoglund
Inlägg: 1435
Blev medlem: 12 jul 2004, 17:33
Kontakt:

Hjärnhinneinflammation

Inläggav Frida Skoglund » 23 mar 2005, 14:55

Min kanin Iara har drabbats av hjärnhinneinflammation och går på penicillin och cortison. Jag vet inte om hon kommer att klara sej. Det var i söndags vi upptäckte efter att vi vart på tävling och kom hem som hon satt konstigt i buren med huvudet lutat åt ena hållet. Hon hade blivit akut dålig under dagen då vi varit borta. Vi åkte till veterinären och han skrev ut medicin.

Hon äter och dricker som vanligt. Men hon ser hemsk ut då hon vrider huvudet åt fel håll, tappar ballansen då hon försöker gå. Veterinärerna jag pratat med har sagt olika. Jag har vart i kontakt med både distriktsveterinärerna, Ultuna, Roslagstull och Strömsholm och djurkliniken i Sundsvall. Vissa säger att man bör märka skillnad fort, medans andra säger att det kan ta upp till 1-1½ vecka innan man märker resultat av behandlingen.

Man kan naturligtvis inte dra slutsatsen att hon kommer att klara sej eller inte genom att jämföra med andra kaniner. Men jag undrar ändå om det finns någon annan som vart med om detta och har något att berätta. Positivt eller negativt.

Jag kommer att ta bort henne på en gång om jag ser att hon lider. Men med tanke på att hon tvättar sej, äter och dricker bra på egen hand vill jag inte göra det nu.

Mvh/ Frida


http://kaninhoppning.djursidan.com

http://www.shkh.se

Jennie Eriksson

Inläggav Jennie Eriksson » 23 mar 2005, 15:42

Min Tea tog jag bort av samma anledning men det kan ha varit hjärblödning å då hennes ögon fladdrade typ. Fast Tea var 5 år och hon var helt borta så jag ville inte låta henne genomlida en till behandling då jag behandlat henne mycket endå men jag hoppas verkligen att din tjej klarar dig..=)

Dandelions Kaningård
http://home.no/rostebos

Anna Kerttu

Inläggav Anna Kerttu » 23 mar 2005, 16:28

Jag hade en bror till Mango som vi också fick ta bort av den anledningen, när han blev inte bättre efter ett par dagars behandling, valde jag att låta han somna in istället för att lida hela behandlingen igenom och ändå kanske inte bli helt frisk.

Men vi får verkligen hoppas att det går bättre för din flicka!!!

kram


Anna Kerttu, Onyx Hoppkaniner
********************
http://onyx.has.it

Charlotte Vivungi
Inlägg: 736
Blev medlem: 22 mar 2003, 13:55
Kontakt:

Inläggav Charlotte Vivungi » 23 mar 2005, 16:29

Ja, jag kunde ha skrivit orden själv... Precis så ser min sjuka kanin ut, fast han kan röra på huvudet om han vill och därför sa veterinären att det är öroninflammation och inte hjärnhinneinflammation eller någon tumör.

Vilken medicin har du fått? Min kanin fick cortison + vitaminspruta också ska jag ge honom flytande bactrim två gånger om dagen i tio dagar i munnen. Dessvärre ser det verkligen inte bra ut för oss heller...

Charlotte Lundqvist

Frida Skoglund
Inlägg: 1435
Blev medlem: 12 jul 2004, 17:33
Kontakt:

Inläggav Frida Skoglund » 23 mar 2005, 18:23

Iara har också fått Bactrim och cortison = Prednisolon. Hon har fått medicin sedan söndagskväll men är fortfarande inte bra. Några jag pratat med har sagt att det börjar med en infektion i innerörat. De sa att det inte behövde synas men att när infektionen når hjärnan retar det både balanssinnet och rörelseförmågan. De påstår att det kan ta 1-3 veckor innan hon blir synbart bättre.

Som det är nu sitter hon med huvudet på sne hela tiden. Hon kan röra sej men trillar ofta omkull. När jag tar upp henne ur buren för att ge henne medicin så blir hon yr och då snurrar ögonen i huvudet på henne. Jag ska ge behandlingen en chans eftersom hon äter och dricker än så länge. Men märker jag att hon börjar lida tar jag bort henne. Det är så fruktansvärt när man är så maktlös och bara kan vänta och se.

Hoppas verkligen att detta går att bota. Jag har haft mycket otur på sistone med sjuka kaniner. Är bara några få månader sedan jag var tvungen att ta bort Lukas pga. upprepade bölder som blossade upp. Man blir ju ändå väldigt rädd när man vet att kaniner inte svarar så bra på penicillin. Och hjärnhinneinflammation är inte att leka med.

Hoppas att det går bra för dej Charlotte och att din lilla kanin klarar sej. Vi får hoppas att det går vägen för oss. Någon gång ska man väl få ha lite tur också [:(]


http://kaninhoppning.djursidan.com

http://www.shkh.se

Fia Eriksson
Inlägg: 1079
Blev medlem: 17 mar 2003, 21:23
Ort: Gävle
Kontakt:

Inläggav Fia Eriksson » 23 mar 2005, 20:22

Jana fick det med för ett år sedan och fick cortison och Bactrim.. Det tog nästan 1 vecka innan det hände någonting, vart nästan sämre men tillslut så vände det... Å hon klara sig vilket jag är så otroligt glad över. Jag upptäckte det väldigt fort, vet såg inte något från början vad det var för fel på så hon skrev ut en annan medecin först det tog inget och Jana vart sämre tog henne till Vet igen som såg då var det var för fel och fick cortison och bactrim, å som jag skrev längre upp tog det ett tag innan det hjälpte. Det var otroligt nära att jag tog bort henne men ville inte eftersom hon åt och drack själv.. Glad att jag inte gav upp.

Hoppas ninen klarar sig Frida

MVH Fia Eriksson

Frida Skoglund
Inlägg: 1435
Blev medlem: 12 jul 2004, 17:33
Kontakt:

Inläggav Frida Skoglund » 23 mar 2005, 22:07

Precis så jag känner Fia. Har funderat hela dagen hur jag ska göra. Om jag ska fortsätta behandla eller låta henne somna in. Men jag har bestämt mej för att försöka så länge. Hon äter och dricker med god aptit och tvättar sej så gott hon kan. Det känns som att hon fortsätter att kämpa och då kan inte jag ge upp. Skulle kunna göra vad som helst för att få henne frisk.

Mina kaniner betyder så oerhört mycket för mej. Alla på sitt eget vis. Jag skulle kunna göra vad som helst för att de ska må bra. Jag själv mår också fruktansvärt dåligt när de är sjuka och inte kan tala om hur de mår. Jag kan inte koncentrera mej på något annat när jag vet att de är sjuka. Och man är så maktlös. [:(]

Tack snälla ni för att ni skriver och därmed stöttar mej igenom detta. Ni är så gulliga. En stor varm påskkram till er alla!! [^]


http://kaninhoppning.djursidan.com

http://www.shkh.se

Frida Skoglund
Inlägg: 1435
Blev medlem: 12 jul 2004, 17:33
Kontakt:

Inläggav Frida Skoglund » 24 mar 2005, 18:29

Lilla Iara har somnat in [V]
Läs mer på minneslunden eller på hemsidan.

http://kaninhoppning.djursidan.com

http://www.shkh.se

Charlotte Vivungi
Inlägg: 736
Blev medlem: 22 mar 2003, 13:55
Kontakt:

Inläggav Charlotte Vivungi » 25 mar 2005, 10:33

Åh, stackars dig! Men du gjorde vad du kunde och utsatte henne inte för onödigt lidande så det var säkert det bästa för henne, ändå!


Charlotte Lundqvist


Återgå till "Anslagstavlan"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron